sarproz-group

Using an External DEM

Viewing 3 reply threads
  • Author
    Posts
    • #5073
      dsanchezalamo
      Participant

        Hi, when I use an external DEM I always get the same result on the SARPROZ monitoring screen.
        What does It means? my DEM is georreferenced and I tried to load the DEM with UTM and GEO coordinates. But It seems my DEM isn’t working or his reference is wrong.

        Also, when I apply it in small areas, the residual height is equal to the total height.

        Thanks, David S.

        • This topic was modified 4 years, 3 months ago by dsanchezalamo.
        Attachments:
        You must be logged in to view attached files.
      • #5076
        periz
        Keymaster

          what do you mean that you get the same result??
          you DEM must be in geographic coordinates: make sure this is correct
          then, to check if it is ok or not, plot it.
          with the “DEM visualization” button u see the DEM in geographic coordinates, and u should notice 4 black crosses showing the position of the footprints of your sar dataset
          then, in view extended data u can plot the DEM in SAR coordinates.
          if those pictures are ok, everything works properly
          otherwise, pleas post both pictures and more infos
          best

        • #5128
          vishal-iitr
          Participant

            Hi,

            I am trying to use ALOS 12.5 m DEM as external DEM.
            But whenever I am visualising it is not satisfying.
            KIndly suggest on how to reproject?? I mean which system. THe DEM I am using is in WGS_1984_UTM_zone_43N.

            Thanks.

          • #5129
            periz
            Keymaster

              as it is written above, the DEM must be in geographic coordinates (latitude and longitude)

          Viewing 3 reply threads
          • You must be logged in to reply to this topic.